Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan
Cara penyediaan kuih ketayap : Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
1 biji kelapa parut (ambil yang putih je);
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Cara penyediaan kuih ketayap : Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Dari santan dan kelapa parut. 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Blender semua bahan hingga halus. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. 2 sudu besar minyak masak;
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye?
Kisar dengan 2 cawan air.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Kacau sebati sampai gula larut. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut. Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Kisar dengan 2 cawan air. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , .
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Blender semua bahan hingga halus. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Kacau sebati sampai gula larut. Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Berikut kami kongsikan cara buat kuih ketayap lembut.
Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Dari kelapa parut segar dan kemudian sediakan kulit kuih ketayap. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Cara penyediaan kuih ketayap : Blender semua bahan hingga halus. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). 1 biji kelapa parut (ambil yang putih je); Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini. Masukkan air, gula merah dan daun pandan ke dalam kuali. Kisar dengan 2 cawan air. Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . Kacau sebati sampai gula larut. Dari santan dan kelapa parut. 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan. Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama). Kalau kita perhatikan banyak kuih tradisional berwarna hijau, kenapa ye? Kebanyakkan kuih tradisional menggunakan daun pandan sebagai perasa , . 2 1/2 cwn air pandan @ santan cair; Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Blender semua bahan hingga halus kuih hijau kelapa. Blender semua bahan hingga halus.
Blender semua bahan hingga halus. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, . Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan . 2 sudu besar minyak masak;
Kisar dengan 2 cawan air. Blender semua bahan hingga halus. Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung. Sedikit pewarna hijau ( jika perlu). Kacau sebati sampai gula larut. Masukkan kelapa parut, air, gula merah, gula pasir, .
Kuih ketayap juga dikenali sebagai kuih dadar gulung.
Kacau sebati sampai gula larut.
Cara penyediaan kuih ketayap :
Sedikit pewarna hijau ( jika perlu).
Kisar dengan 2 cawan air.
Nampak senang je nak buat kuih ketayap atau nama lainnya kuih gulung ni tapi jika salah sukatan, nak gulung pun koyak sana sini.
Garam, pewarna hijau dan minyak masak (untuk kuih kekalkan lembut lebih lama).
Ia merupakan kuih yang berwarna hijau dengan rasa inti kelapa yang manis dan merupakan .
Post a Comment for "Kuih Ketayap Kuih Hijau Kelapa : Cara Buat Kuih Ketayap Lembut Dan Kulit Berlubang Lubang Sedap Dengan Inti Manisnya Port Makan"